Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο στόχος είναι να μας τελειώσουν. Για αυτό υπερηφανεύονται



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου βάλλει ευθέως εναντίον όλων των μεσαίου εισοδήματος ελεύθερων επαγγελματιών, αφού πραγματικά τινάζει στον αέρα όσους δηλώνουν εισόδημα από 20.000,00€ - 70.000,00€. Τους πραγματικά μεγάλους τους αφήνει αλώβητους, αφού αντιμετωπίζει το ίδιο αυτόν που παράγει π.χ. 40.000,00€ με αυτόν που παράγει 400.000,00€.


Ούτε όμως δίνει κάποια άλλη διέξοδο. Για παράδειγμα δεν επιφυλάσσει πιο λογική αντιμετώπιση σε όσους στραφούν σε πιο οργανωμένη και εταιρική επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και επί δικηγορικών εταιρειών επιβάλλει τις ίδιες ακριβώς εισφορές στα μερίσματα των εταίρων.

Δεν επιθυμούν όσοι δρουν κατά μόνας να δρουν αναπτύσσοντας οικονομίες κλίμακος (μέσω εταιρειών). Ο σκοπός τους είναι να αναγκάσουν σε υπαλληλοποίηση το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών, όσων βέβαια θα μπορέσουν να βρουν δουλειά σε μια παρηκμασμένη οικονομία και με μισθούς δραματικά μικρότερους σε σχέση με τις σημερινές αποδοχές τους. Και αναγκάζουν στην ανεργία - ή την αφανή, μαύρη εργασία - πολλούς από τους σήμερα φανερά απασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες.

Να σημειώσουμε ότι η καρδιά όσων πλήττονται είναι όσοι καταφέραμε με νύχια και με δόντια και με αιματηρές θυσίες να μείνουμε ζωντανοί και παραγωγικοί την τελευταία 6ετία, παρότι οι υποχρεώσεις μας προς το Δημόσιο έχουν πολλαπλασιαστεί.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι 3πλασιάζουν ή και 5πλασιάζουν τις ασφαλιστικές μας εισφορές, επιφυλάσσουν ισοπεδωτική προς τα κάτω συνταξιοδοτική μεταχείριση. Ο δικηγόρος που θα καταβάλλει από του χρόνου 25.000,00€ θα έχει περίπου την ίδια σύνταξη με αυτόν που θα καταβάλλει 2.500,00€.

Ο Κατρούγκαλος δήλωσε περήφανος για την «ασφαλιστική του μεταρρύθμιση». Πραγματικά, δεν εκπλήσσομαι. Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι κατόρθωμα των κακών δανειστών. Είναι κατόρθωμα της ιδεοληπτικής κυβέρνησης που πριν από 1,5 χρόνο ο ελληνικός λαός επέλεξε. Περηφανεύονται γιατί αυτό ακριβώς θέλουν. Την εξομοίωση προς τα κάτω. Από αυτό τρέφονται, αυτό επιζητούν.

Με την διαφορά ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι με αυτή τους την συνεπή εχθρότητα προς εμάς, έχουν εξασφαλίσει και την δική μας συνειδητοποίηση ότι τούτοι εδώ έχουν βαλθεί να μας εξοντώσουν, απλά και μόνο για να μας επιδεικνύουν ως λάφυρο στην εκλογική τους πελατεία, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.

Δεν έχουν καταλάβει ότι κανένας δεν έχει μακροημερεύσει στην εξουσία έχοντας διαρρήξει τόσο απόλυτα τους δεσμούς του με τα παραγωγικότερα – κοινωνικά, οικονομικά και επιστημονικά τμήματα της κοινωνίας. Δεν θα τους αφήσουμε να μας τελειώσουν. Θα τους τελειώσουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου